Laat nu uw foto's scannen

 

foto's scannen tot en met A3 formaat

Heeft u ook dozen vol met oude foto's in de kast of op zolder staan? Wat is het leuk om af en toe die kostbare herinneringen te bekijken. Maar helaas gaat met de jaren de kwaliteit steeds verder achteruit. Stop dit verval en kom nu in actie! Wij scannen foto's met de meest moderne apparatuur tot A4 formaat. Daarna branden we de foto's op cd/dvd, en zo wordt het onherroepelijke verouderingsproces gestopt.

Techniek
Met  kwalitatief zeer hoogstaande scanners worden foto’s gescand met 300dpi, 600dpi of 1200 dpi. Wij passen een automatische klleur en belichtingcorrectie toe. Voor we de foto's gaan scannen worden deze eerst stofvrij gemaakt en indien nodig professioneel gereinigd. We scannen foto's tot en met A3 formaat.

Foto's scannen we standaard op 100% met een resolutie van 600dpi. Dit geeft een formaat van ongeveer 3000x2000 pixels voor een foto van 10x15cm. Voldoende voor een mooie presentatie op uw computer beeldscherm. Ook op uw televisie worden de foto's zo mooi weergegeven. Andere resoluties en formaten zijn ook geen enkel probleem.

De foto's worden in JPEG formaat op een cd/dvd gebrand. Uw foto's zijn dan veilig bewaard voor de komende generaties. Indien gewenst kunnen we de bestanden ook in TIFF formaat branden. Als u een bepaalde volgorde wenst en u uw foto's voorziet van een nummer nemen deze volgorde over en zetten de bestanden dan zonder meerprijs zo op de cd/dvd.

Albums
We halen foto's alleen uit albums als dat ook daadwerkelijk kan en als u ons daar opdracht toe geeft.
Als er teksten bij de foto’s staan, dan adviseren wij  de hele bladzijde te digitaliseren. Uit ervaring weten wij dat deze teksten heel belangrijk kunnen zijn.

Losse foto’s
Voor een optimaal scan resultaat moeten deze foto's echt los zijn. Dus niet in lijsten, achter glas of in een passe-partout. Ook moeten de foto's uit mapjes, insteekhoezen gehaald worden. Wij willen dat met alle plezier ook voor u doen maar dan rekenen iets meer per scan.

Zaken die van invloed zijn op het scan resultaat zijn:

  • de foto is gekruld
  • de foto is beschadigd
  • de foto is vervormd/verknipt

Wij doen onze uiterste best om er dan toch nog wat van te maken. 

Minimale hoeveelheid foto's
Voor afgedrukte foto's hanteren we een minimum aantal van 50 stuks. Heeft u minder foto's is dat geen probleem maar dan rekenen we een minimum prijs van € 25,=

Extra mogelijkheden
Ook voor foto's zijn er meer mogelijkheden dan we hier kunnen vermelden. We kunnen zeer hoog inscannen tot 12000dpi  Informeert u des gewenst naar mogelijkheden en prijzen voor het foto scannen.

Natuurlijk kunnen wij ook grotere beschadigingen repareren. Middels onze pro-foto service kunnen wij u deze dienst aanbieden.